Przejdź do treści

Dydaktyka

 

PROWADZONE PRZEDMIOTY

 

Biotechnologia

Studia I°

  • Chemia ogólna i nieorganiczna
  • Chemia organiczna
  • Chemia fizyczna i biofizyka
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

Studia I°

  • Chemia ogólna i nieorganiczna
  • Chemia organiczna
  • Chemia żywności
  • Żywienie człowieka
  • Podstawy dietetyki
  • Technologia i analiza aromatów spożywczych
  • Podstawy zrównoważonego rozwoju

Studia II°

  • Żywienie człowieka i dietetyka
  • Postępy w biologicznej analizie żywności
  • Chemia fizyczna żywności
  • Sustainable Food Management
  • Chemia produktów naturalnych
Biogospodarka

Studia I°

  • Chemia ogólna i nieorganiczna
  • Chemia bioorganiczna
  • Projekty grupowe (PBL)

Studia II°

  • Wybrane technologie a konwersja masy
  • Ekologiczna ocena cyklu życia
IFE
Industrial Biotechnology

Studia I°

  • General and Inorganic Chemistry
  • Organic Chemistry
  • Physical Chemistry
  • Biophysics
  • Team Project (PBL, Design Thinking)
Technologia Kosmetyków

Studia II°

  • Analiza surowców kosmetycznych i kosmetyków
  • Aparatura w przemyśle kosmetycznym
  • Immunologia i alergologia
  • Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
  • Projektowanie produktu kosmetycznego
  • Regulacje prawne obrotu kosmetykami
  • Surowce kosmetyczne
  • Technologia preparatów kosmetycznych
  • Naturalne kosmetyki certyfikowane
  • Laboratorium podstaw chemii kosmetycznej
  • Fizykochemia form kosmetycznych
 

Przydatne linki:

Godziny konsultacji nauczycieli akademickich

Plany zajęć

Terminy egzaminów kompetencyjnych

Proces dyplomowania